Ентузіасту з Австараліі Кену Хему вдалося реалізувати незвичайний проект у США, який він сам вважає одним з найбільших християнських досягнень сучасності.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням catholic.by.

Кілька років тому у нього з’явилася ідея побудувати справжній Ноїв ковчег. Цей амбітний задум став для нього справою життя. За допомогою одного з протестантських рухів – Answer in Genesis (Відповідь в бутті) – австралійський ентузіаст почав збір коштів для реалізації проекту. Побудова ковчега тривала 6 років і за різними підрахунками коштувала близько 100 млн доларів.

В результаті вийшов гігантський корабель більше 155 м в довжину, 15 метрів у висоту і 26 метрів в ширину. Його можна побачити в Уільямстауні в штаті Кентуккі.

Творець сучасного ковчега запевняє, що, якби на землі знову стався потоп, його корабель після незначних поправок зможе поплисти, хоча фізики скептично оцінюють таку можливість. Однак такої потреби, напевно, ніколи не виникне, так як Божі обіцянки – непереборні (див. Бут 7, 21-22).

Зараз всередині ковчега розташувався музей з багатьма цікавими експонатами, які служать євангелізації та популяризації креаціоністського світогляду, заснованого на переконанні, що світ був створений Богом. Тут можна побачити фігури біблійних персонажів, а також моделі сотні видів тварин. Цікаво, що серед них є навіть динозаври, оскільки, як вважають господарі ковчега, “їх теж створив Бог”.

Однак для того, щоб потрапити на ковчег, потрібно буде терпіння, так як тут завжди величезна черга з тисяч охочих. Протягом першого року після відкриття в липні 2016 року музей в біблійному кораблі відвідало більше мільйона туристів. Вартість вхідного квитка становить 40 доларів.

Критики проекту дорікають його авторам в тому, що для побудови ковчега вони користувалися податковими пільгами і отримували фінансування, призначене в тому числі на наукові цілі. Тим часом організація Answer in Genesis ніколи не приховувала, що прагне до визнання креаціоністської моделі створення світу як єдино істинну, причому дослівно, як це описано в Біблії.

Автори проекту мають плани на його розширення. Так, планується створити тут цілий біблійний парк, де буде і Назарет часів Христа, і навіть знаменита Вавилонська вежа. Головне, щоб вони не забули про те, чим закінчилася цей масштабний задус в біблійні часи (див. Бут 11, 1-9).

Comments are closed.