Американська “Сатанинська церква” досягла угоди з кінокомпаніями Netflix і Warner Bros за позовом на $ 50 млн, поданим в зв’язку з виходом в ефір серіалу жахів “Моторошні пригоди Сабріни”.

Члени “Сатанинської церкви” звинуватили творців серіалу у неправомірному використанні у декількох серіях копії статуї Бафомета – символу сатанізму. Представники “сатанинського храму” заявили, що Сатана є для них був не надприродною істотою, яким постає дияволка Бафомет в серіалі, а літературним образом – символом боротьби з тиранією.

Таким чином, як стверджують послідовники “сатанинського храму”, Netflix і Warner Bros не тільки порушили права цього руху, але і ввели в оману глядачів серіалу щодо походження статуї і її суті.

У результаті перемовин творці серіалу погодилися вказати авторство “Сатанинської Церкви” в титрах уже відзнятих епізодів, пише 22 листопада газета The Guardian, яку цитує NewsRu.Com-Ізраїль.

Подробиці договору не розголошуються, а Warner Bros поки не оприлюднила заяву щодо врегулювання позову.

Серіал “Сабріна. Моторошні пригоди” стартував на Netflix в кінці жовтня і нещодавно був продовжений на другий сезон. Він заснований на однойменних коміксах і є продовженням серіалу “Сабріна – маленька відьма” і розповідає про відьом і чаклунів, службовців дияволу в стилі “хоррор”. Головній героїні належить зробити вибір між служінням Сатані і допомоги смертним.

 

Comments are closed.