У США дві черниці вкрали півмільйона доларів з католицької школи, в якій вони працювали, програли гроші в казино і не отримали покарання. Про це повідомляє видання Daily Breeze, передає ТСН.ua.

Керівництво католицької школи Святого Якова у місті Торранс, штат Каліфорнія (США), оголосило, що дві колишні співробітниці освітнього закладу вкрали “значну суму грошей”. Це були колишня директор школи сестра Маргарет Кроупер і викладач, сестра Лана Чанг.

Крадіжку помітили, коли церковна влада провела аудит витрат школи перед виходом Кроупер на пенсію після 28 років роботи. Незалежний експерт знайшов “давно забутий” рахунок, на який жінки виводили кошти.

Після перевірки Кроупер розповіла, що вони роками крали гроші та витрачали на різні розваги.

Представники архиєпархії вирішили не висувати звинувачення проти жінок, а відправили їх у різні монастирі. Таке рішення ухвалили, бо орден сестер святого Якова, до якого належали черниці, погодився компенсувати вкрадену ними суму.

З таким рішенням не згідні батьки учнів, вони хочуть скаржитись у прокуратуру.

“Ми були їхнім банкоматом, люди знають це і хочуть правосуддя. А церковна влада хоче повернути гроші, а не домогтися справедливості”, – розповів один з батьків Джек Александер.

Comments are closed.