Російський протоієрей В’ячеслав Баскаков, який публікував фото у свій Instagram-канал, де він у одязі та взутті відомих дорогих брендів, просить вибачення за “гріховні” фото, пише “Ахилла“.

Баскаков сказав, що йому насправді дуже соромно за знімки.

“Я прошу вибачення у всіх, кого образив і ввів в оману й осуд, і наругу через мене Святої Церкви. Мені дуже соромно, і я несу повну за це відповідальність. Я понесу епітимію, закрию Instagram, якщо не вмію поводитися скромно й адекватно”, – написав священик.

Також він розповів, що просто намагався дотримуватися трендів, які у той час були у Мережі. За його словами, ці речі він навіть не купував, а просто фотографувався з ними у бутиках. Зараз такі фото він вважає “гріховними”.

“Не всі речі мені належать – більшість (особливо тапки і велика валіза) – фотографії мої в магазині. Купити це не по кишені жодному священику. Та й нема для чого. Зараз я вважаю такі фотографії дурними, дитячими, навіть гріховними. А в ті дні це було у форматі соціальної мережі – ставити все, що подобається і не гріховно. Намагався бути відкритою людиною. Мене попереджали, але я боровся за цю “свободу”, – сказав він.

Comments are closed.