У Кемерово вирубають сосновий бір для установки на правому березі річки Томь 25-метрового монумента святої Варвари. Депутати міської ради підтримали проект, повідомляється 11 грудня на сайті адміністрації Кемеровської області, передає Credo Press.

Проти монумента виступили члени кузбасского штабу Громадського народного фронту, повідомляє “Інтерфакс“. Вони вважають, що для того, щоб узаконити будівництво, міськрада без геологічних і технологічних досліджень змінила рішення про територію бору, яка перебуває під особливою охороною, дозволивши там зведення скульптури.

Користувачі соцмереж критично сприйняли пропозицію про встановлення монумента. Майже три чверті учасників голосування (з двох тисяч осіб), вважають, що свята Варвара не шанована у регіоні.

Проте влада не бачать сенсу проводити громадські слухання з питання будівництва монумента, повідомив голова Кемеровського міськради народних депутатів Микола Сенчуров. Він заявив: “Альтернативна точка зору формується в Інтернеті певною групою громадян – громадськими активістами. Я бачу одні й ті ж прізвища”.

Сенчуров вважає, що проведене в соцмережах голосування не є показником того, що потрібні громадські слухання. Він заявив, що “невідомо, хто там голосував”. За словами чиновника, у бору, де планується установка монумента, ще не проводили геологічні та біологічні дослідження. Передбачається, що це зроблять навесні.

Comments are closed.