12 січня в 0:30 п’яний ієродиякон Андрій Парфьонов, завідуючий канцелярією Великолукського Єпархіального управління РПЦ, на Toyota Camry вилетів на зустрічну смугу і врізався в автомобіль Daewoo Nexia, де знаходилися водій і троє пасажирів, пише yaplakal.com. 

Одна з пасажирок потрапила в лікарню з черепно-мозковою травмою, переломами ребер і роздробленими кістками таза. Винуватець ДТП запевняє, що не пив, але причащався. Кримінальну справу проти священнослужителя поки не порушено.

У ніч на 12 січня 43-річна Катерина Царьова в машині друзів поверталася у Великі Луки з Новосокольників. Там вона зустрічала дочку Анастасію, яка разом з хлопцем приїхала до батьків на вихідні з Санкт-Петербурга.

В автомобілі Daewoo Nexia перебували чотири людини: друг сім’ї був за кермом, Катерина Царьова – на пасажирському сидінні, її дочка з молодою людиною сиділи позаду. Коли машина з Царьовим близько 00:30 проїжджала по вулиці Фурманова у Великих Луках назустріч їм різко вилетіла Toyota Camry з держномером У237КС і на великій швидкості врізалася в них. 

«Він летів настільки швидко, що наш водій просто не встиг нічого зробити. Удар припав на праву сторону, саме туди, де сиділа мама, – розповіла нам дочка Катерини Анастасія. – Ніхто з потерпілих в нашій машині свідомість не втратив, але мама виявилася буквально затиснута на пасажирському сидінні. Обличчя було все в крові, лоб і підборіддя розсічені. Її не могли ніяк витягнути. Водії, які проїжджали повз навіть з ломом намагалися, але не вийшло».

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”gnu1u67jb8″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”6euecrc8xd” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”1mqupcb4qm”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LnlhcGZpbGVzLnJ1L2dldF9wbGF5ZXIvP3Y9dk1ESXhNREF3TkRZdDE2ODEiIHdpZHRoPSI1NTAiIGhlaWdodD0iNDEyIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Водій, дочка Катерини і молода людина змогли самостійно вийти з машини і викликали швидку, МНС і поліцію. Відразу після ДТП водій Toyota Camry, ієродиякон, завідуючий канцелярією Великолукського Єпархіального управління РПЦ Андрій Парфьонов, підійшов до Анастасії зі словами: «Вибачте, мене занесло». Більше він з постраждалими не спілкувався. З ним в автомобілі також знаходився юнак, він не представився.

Першими на місце ДТП прибули лікарі. Вони діагностували у дівчини закриту черепно-мозкову травму, у молодої людини – забої правої частини тіла. Оглянути постраждалу Катерину Царьову медики змогли тільки після приїзду рятувальників.

Ті, за допомогою поліцейських і спеціального обладнання довго вирізали жінку з понівеченого автомобіля, потім зробили їй уколи, наклали шини і дали можливість правоохоронцям провести необхідні слідчі дії.

Поліцейські зробили заміри, взяли в поняті людей, які знаходилися поруч, в їх присутності оглянули обох водіїв. Під час процедури винуватець ДТП підтвердив, що служить ієродияконом і представився як Андрій Парфьонов. Водій Daewoo Nexia виявився тверезим, а в крові шофера Toyota Camry Парфьонова знайшли алкоголь (за деякими даними, 0,71 проміле – при встановленій законом РФ нормі 0,3 проміле).

До цього очевидці ДТП також відзначали, що від священнослужителя «сильно несе спиртним». Пізніше співробітники МНС підтвердили нам, що водій Toyota Camry був п’яний. Під час обстеження у Великолуцькій міській лікарні у Катерини Царьової виявили черепно-мозкову травму, переломи ребер і роздробленість кісток таза.

Зараз жінка не може пересуватися і чекає на операцію, яку можуть провести тільки лікарі Псковської обласної клінічної лікарні. При цьому пояснити рідним, чому хвора повинна вже четвертий день чекати складної операції і транспортування в Псков, медики не можуть. 

15 січня в палату до лежачої жінки прийшов частий гість телеканалу «Спас», доктор теології, помічник керуючого Великолуцької єпархії РПЦ по взаємодії з державними та громадськими організаціями, протоієрей Олександр Петряков.

Батюшка чемно поцікавився самопочуттям Катерини і вирішив пояснити їй, що стало причиною аварії. З його слів випливало, що жінку, в яку влетів п’яний ієродиякон, покарав Бог.

«Може бути, ви думали, про те, як швидше додому приїхати, випити, на якусь гулянку сходити, а він так спробував вас зупинити», – повідомив протоієрей Олександр і запропонував постраждалій причаститися.

До вечора до лікарні дістався і сам винуватець ДТП – ієродиякон, завідуючий канцелярією Великолукського Єпархіального управління РПЦ Андрій Парфьонов. Він просив пробачення і зі словами «Ось, вона нас усіх врятувала» показував маленьку ікону з панелі управління його автомобіля. Зі сльозами на очах він розповідав про важке дитинство і хворих батьків, “які не перенесуть такої звістки» (що саме мається на увазі під звісткою ієродиякон не повідомив).

«Я нічого не пив, тільки причастився», – заявив священнослужитель наостанок.

Родичів таке покаяння, втім, не вразило. «Нам сказали, що 0,71 проміле – це пляшка горілки, а причащаються однією ложкою кагору», – обурюється дочка Катерини Анастасія. Вона також переживає, що правоохоронці можуть порахувати травми мами легкими, а значить ієродиякон Андрій відбудеться адміністративним справою.

Портал iluki з посиланням на власні джерела повідомив, що стосовно водія «Тойота Камрі» складено два адміністративних протоколи, за статтями 12.8. КоАП РФ (керування транспортним засобом водієм, що знаходиться в стані сп’яніння) та 12.24. КоАП РФ (порушення правил дорожнього руху, що призвело до заподіяння легкої чи середньої тяжкості шкоди здоров’ю потерпілого).

15 січня представник Великолуцької єпархії РПЦ Андрій Дерягін повідомив виданню, що єпархія формує позицію щодо ДТП за участю ієродиякона Андрія. Але вже через пару годин Дерягін зателефонував і повідомив, що ієродиякон Андрій Парфьонов, підозрюваний в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, ще 12 січня указом Преосвященного Сергія, єпископа Великолуцького і Невельського РПЦ, був тимчасово заборонений у священнослужінні до завершення слідства.

Comments are closed.