Шкільний учитель з кенійського села, який віддавав більшу частину зарплати на допомогу бідним учням, отримав премію в мільйон доларів як кращий вчитель року в світі, передає 112.ua з посиланням на ВВС.

Пітер Табічі – викладач природних наук і член релігійного Ордену францисканців. Днями він став лауреатом щорічної премії Global Teacher Prize.

Табічі щомісяця віддає до 80% своєї зарплати на підручники і форму найбіднішим учням, багато з яких втратили батьків. Його школі в селі Пвані постійно не вистачає коштів.

У школі, за словами Табічі, відчувається сильний брак вчителів і шкільних посібників. Класи тут – до 70-80 осіб. Багато дітей щоранку йдуть до школи пішки по шість і більше кілометрів.

“Гроші – це не все”, – каже брат Пітер. Він сподівається прищепити дітям любов до науки.

Табічі відвідує сім’ї, діти з яких рідко з’являються на заняттях, і переконує батьків, які збираються віддати своїх неповнолітніх дочок заміж, дозволити їм закінчити навчання в школі.

Його учні отримували нагороди на національних та міжнародних наукових конкурсах, в тому числі – приз британського Королівського хімічного товариства.

Премія Global Teacher Prize присуджується фондом Varkey Foundation щороку. Її журі складається близько 150 чоловік.

Мета премії, за словами її засновника, індійського бізнесмена Санні Варки, – підвищення престижу вчительської професії.

Цього року переможця вибрали з більш ніж десяти тисяч претендентів, які представляли 179 країн.

Історія брата Пітера повинна надихнути всіх, хто хоче стати вчителем, прокоментував перемогу Табічі засновник премії Санні Варки.

Comments are closed.