Священик ораторія Святого Йосипа у Монреалі отримав ножові поранення в результаті нападу невідомого.

Як повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан, напад на отця Клода Гру стався близько 8:30 у п’ятницю, 22 березня, коли він разом п’ятдесятьма вірянами святкував месу. Меса транслювалася в прямому ефірі в Інтернеті на каналі Salt and Light.

Просто під час богослужіння невідомий чоловік раптом пішов до священика і наніс удари ножем у тіло о.Клода Гру.

Віряни зупинили нападника. Жінка, яка стала свідком сцени, розповіла у коментарі Радіо Канада: “Я бачила, як він вийняв свій ніж і, біжучи, пішов до отця. Коли я побачила це, я закричала”.

Служба безпеки ораторію затримала нападника та передала його поліції.

“Підозрюваний заарештований поліцією, його перевезли в центр ув’язнення, де його зустрінуть слідчі вранці”, – заявив представник поліції Монреаля. Його особистість і мотиви дій не відомі.

У результаті нападу священник отримав легкі поранення у верхній частині тіла. Небезпеки для його життя немає, його вже виписали зі шпиталю.

У зв’язку з інцидентом архієпископ Монреаля, єпископ Крістіан Лепін висловив свою підтримку о. Клоду Гроу і сказав: “Ми всі постраждали. Ми всі шоковані актом насильства, що відбувається в місці, присвяченому миру”.

Він додав, що “ми знаємо, що місця поклоніння різним релігіям є об’єктом насильства. Ми хочемо продовжувати шляхи миру і любові, вважаючи, що ми можемо перемогти зло молитвою і добротою”.

Comments are closed.