В Інтернеті поширюється відео, як Папа Римський Франциск під час прийому в італійському місті Лорето не дозволяв деяким з католиків цілувати свій перстень – один із символів авторитету понтифіка.

Раніше віряни цілували папську стопу, а в наші дні вони воліють поклонитися і поцілувати папський перстень, передає Liga.net.

ВВС пише, що консервативні католики, які зазвичай звинувачують нинішнього папу в ухилянні від церковних традицій, тепер підозрюють, що він вирішив відмовитися від цілування персня.

Вони вказують на відео, зняте в понеділок в італійському місті Лорето, на якому видно, як Папа зупиняє руку при спробах католиків поцілувати його перстень.

Однак, на думку ВВС, повна картина зовсім інша.

Офіційні кадри Ватиканського телебачення показують, що Франциск під час вітання стояв близько 13 хвилин, до нього підійшли щонайменше 113 ченців, черниць і прихожан.

Після перших 10 хвилин поведінка Франциска змінилося. Час вітання скоротився.

“Можливо, Папа поспішав скоріше завершити прийом. Примітно, що після цього він провів більше часу, вітаючи людей, багато з яких були в інвалідних колясках, біля входу до церкви”, – пише агентство.

Також там припустили, що, можливо, Франциску просто не подобається, коли цілують його перстень.

Думки пересічних католиків у соцмережах розділилися: одні вважають, що Папа Франциск виявив неповагу такою зарозумілою поведінкою, інші – що навпаки, проявив смирення.

Папський перстень – один із символів авторитету понтифіка. Щойно Папа помирає, перстень негайно знищується, щоб вказати кінець його правління.

Comments are closed.