В Ізраїлі відбувається підготовка до святкування тижня Песаха – свята, що знаменує вихід євреїв з Єгипту під проводом Мойсея.

У Єрусалимі у переддень свята традиційно почистили від записок Стіну Плачу, повідомляє РІСУ з посиланням на УНН та  ізраїльську газету Vesty.

10 квітня розміщені між камінням сотні тисяч записок з бажаннями і благаннями вірян з усього світу були акуратно витягнуті. Це робиться, щоб звільнити місце для нових записок.

Щорічно сотні тисяч людей з різних країн залишають листки паперу з молитвами, вдячністю і проханнями до Бога, велика кількість записок приходить до канцелярії рабина Стіни плачу і на її сайт, а потім рабини вкладають їх між тріщинами каменів Стіни.

Подібна процедура очищення Стіни проводиться два рази на рік – перед Песахом і перед єврейським Новим роком – святом Рош ха-Шана, який відзначається восени. Вважається, що клаптик паперу з благаннями до Всевишнього володіє особливою значущістю, тому зібрані листки паперу не можна викидати, їх ховають на найближчому цвинтарі.

Comments are closed.