Висвітлюючи візит Володимира Путіна до Ватикану, пропагандистські ЗМІ не втрималися від публікації фейків.

Так, 5 липня прокремлівські видання повідомили про те, що Папа Римський Франциск вручив Володимиру Путіну медаль “Янгол-охоронець миру”. Основними джерелами цієї інформації вказують Рамзана Кадирова і прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

В новинах російські ЗМІ пишуть про те, що медаль називається “Янгол-охоронець миру” і що ця “нагорода присуджується раз у сто років, і за останні 462 роки Путін став п’ятим лауреатом”.

Фейк поширили: Комсомольская Правда, РБК, сайт телеканалу “Зірка”, EurAsia Daily, Російська Газета, News24UA, НТВ, Інтерфакс та інші.

Також усі вони пишуть про те, що нібито Папа Франциск визнав заслуги Володимира Путіна у встановленні миру.

Видання StopFake інформує, що ця новина є фейком – такої медалі не існує взагалі, а Папа Римський насправді закликав Путіна до миру і нагадав йому про руйнівну дію війни.

Як повідомлялося раніше, Папа і справді вручив Путіну медаль, але зовсім з іншим посилом. Цю медаль було випущено на честь шостого року понтифікату з цитатою “Ніщо не втрачається з миром. Все можна втратити на війні” з радіоповідомлення Папи Пія XII від 24 серпня 1939 року.

Ця медаль присвячена завершенню Першої світової війни і несе меседж про руйнівну дію війн. Вона стала посланням для агресора, а не для “охоронця миру”, додає РІСУ.

Comments are closed.