Папа Римський Франциск, який прибув у неділю, 24 листопада, до японського міста Хіросіми, закликав світ за жодних обставин не вдаватися до використання ядерної зброї.

Про це повідомляє Інтерфакс-Релігія з посиланням на західні ЗМІ.

“З почуттям глибокого переконання я знову кажу, що використання ядерної енергії у військових цілях сьогодні більше, ніж коли-небудь, це злочин не тільки проти гідності людей, а й проти будь-якого можливого майбутнього нашого спільного дому”, – сказав понтифік під час виступу біля Меморіалу миру в Хіросімі.

Zuma\TASS

Будучи в цьому місті, Папа також зустрівся з кількома людьми, які пережили атомне бомбардування 6 серпня 1945 року. У промові біля Меморіалу світу понтифік заявив, що схиляє голову перед “силою і гідністю” людей, які зуміли вижити в цій катастрофі.

Папа перебуває у Японії з чотириденним візитом. Раніше в неділю він побував у Нагасакі, який також зазнав атомного бомбардування 1945 роук. Перебуваючи там, понтифік закликав міжнародне співтовариство позбутися ядерної зброї.

Вперше глава Римо-Католицької Церкви побував в Японії 1981 року – на той момент понтифіком був Іван Павло II. З того часу подібних візитів до Японії не було.

Літаки американських ВПС скинули атомні бомби “Малюк” і “Товстун” на міста Хіросіму і Нагасакі у західній частині Японії 6 і 9 серпня 1945 року, на завершальному етапі Другої світової війни. В результаті бомбардування Хіросіми і променевої хвороби загинуло близько 130 тис. осіб, а за даними адміністрації Нагасакі, всього з моменту бомбардування до теперішнього часу в Нагасакі від наслідків вибуху померли 74 тис. осіб.

Comments are closed.