Митрополит Самбірський та Новоспасский РПЦ МП Йосип (Балабанов) закликав вірян забути про толерантність і плюразим та давати відсіч усім, хто висловлює погляди, що засуджуються Православною Церквою.

Про це повідомляє видання “Ахілла”.

“У нас сьогодні в моду увійшли такі слова як “толерантність”, “політкоректність”, і ми готові вислуховувати будь-які думки. Є ще таке поняття – плюралізм. Ми готові вислуховувати будь-які думки, в тому числі і про віру Христову, часом благодушно киваючи, ніби погоджуючись, ніби не бажаючи вступати у якийсь конфлікт, не бажаючи показати себе людиною, яка твердо відстоює свої православні переконання”, – заявив митрополит Йосип під час проповіді.

Але “не такий приклад нам подають святі отці”, пояснює митрополит Йосип і наводить порівняння, що “якби хто зневажив нашу рідну матір, то ми напевно б обурилися цим – так і коли Церкву хулять, теж треба виступати рішуче проти хулителя”.

Архієрей визнає, що в “церковному житті бувають негаразди”, але біда в тому, що “диявол намагається роз’єднати нас і відвести від православної віри”, а значить – від вічного спасіння: “Обмовляй архіпастирів, патріарха, духовенство, життя Церкви, роздуваючи, що називається, з мухи слона, замовчуючи про позитивні, яких є багато, сторони життя Церкви, – а показуючи ті немочі і негаразди, які бувають у житті, в тому числі і житті церковному”.

“Сьогодні відбувається велике збентеження на Церкву”, – продовжив митрополит і закликав відкинути усе “наносне”, яке навіюється дияволом, і залишатися з Церквою, Богом, щоб бути “непереможними”.

“І батьківщина наша буде непохитною, тому що вона грунтується на духовному потенціалі народу”, – заявив архієрей, пояснивши, що коли у народу є міцна віра, то жоден ворог не зможе роз’єднати народ і перемогти “нашу православну вітчизну”.

Comments are closed.