Позиція РПЦ МП щодо “православних християн, що підтримують розкол”, буде визначена на найближчому Архієрейському Соборі цієї Церкви.

Про це, як повідомляє ТАСС, очільник РПЦ Кирило Гундяєв повідомив 2 грудня після літургії в храмі Христа Спасителя в Москві, не назвавши навіть приблизних дат проведення такого Собору.

“Нам належить ретельно розглянути й осмислити процеси, що відбуваються сьогодні у всесвітньому православ’ї, і я сподіваюся, що на найближчому Архієрейському Соборі буде чітко визначена наша позиція щодо відношення до розколів і до тих наших братів, які, на жаль, ці розколи підтримують”, – наводяться слова Патріарха на офіційному сайті РПЦ МП.

  • 15 грудня 2018 року на Об’єднавчому Соборі було утворено помісну Православну Церкву України, яка отримала Томос від Вселенського Патріархату.
  • Визнання ПЦУ стало причиною розриву молитовного спілкування РПЦ МП зі Вселенським Патріархатом, а також з Предстятелем Елладської Церкви та окремими грецькими архієреями, які публічно підтримали автокефалію ПЦУ.
  • Чи перебуває РПЦ МП у спілкуванні з Олександрійським Патріархатом, офіційно невідомо, хоча Патріарх Кирил розпорядився закрити подвір’я цього Патріархату у Москві.

Comments are closed.