Якутський шаман Олександр Габишев відновив піший похід до Москви з метою “вигнання Путіна”.

Про це повідомляє РБК з посиланням на координатора “Правозахисту Листівки” Олексія Прянишникова.

За його словами, шаман відновив похід о 5 ранку 8 грудня по місцевим часом (23.00 7 грудня за московським часом). Прянишников додав, що у шамана “ті самі цілі і мотиви”.

У “Правозахисту Листівки” пояснили, що Габишев перебував під підпискою про невиїзд, але обвинувачення йому так і не пред’явили, хоча повинні були це зробити протягом десяти діб після обрання запобіжного заходу. У зв’язку з цим заборона шаману залишати Якутськ скасована.

У жовтні Габишев оголосив про намір продовжити похід і звернувся до Путіна з проханням не чекати розв’язки, а добровільно піти у відставку, передає Credo Press.

  • Якутський шаман Олександр Габишев почав похід до Москви у березні 2019 року. Він вважає президента РФ Володимира Путіна породженням темних сил, з яким може впоратися тільки “білий чаклун”. Пройшовши більше двох тисяч кілометрів, Габишев поспілкувався з сотнями водіїв, а відео з його проповідями набрали більше 1 млн переглядів.
  • 19 вересня Габишева було затримано в результаті спецоперації і спрямовано до Якутської психіатричної лікарні. Після психіатричної експертизи, під час якої Габишева було визнано осудним, щодо нього порушили кримінальну справу про публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності (за ч. 1 ст. 280 КК РФ). Шамана залишили під підпискою про невиїзд.
  • Його прихильники продовжили похід, однак, за декілька днів спецслужби погрозами примусили їх зупинитися. На момент оголошення про саморозпуск у загоні шамана перебувало дев’ять осіб.

Comments are closed.