Єпископ Троїцький і Южноуральський РПЦ МП Пармен розпорядився виселити з будинку 77-річного священника Іоанна і його дружину, повідомляє 18 грудня URA.RU з посиланням на прихожан.

Чотири місяці тому старий священник не дозволив Пармену розкрити могилу місцевої святої Євдокії Чудинівської (Дунюшки), передає Credo Press.

“Прийшло розпорядження, що 18 грудня приїде свита Пармена, щоб описати єпархіальне майно. У тому числі будинок, який зараз отець Іоанн змушений ділити з новопризначеним настоятелем. Причому будинок, що належав єпархії, згорів ще 1999 року”, – розповіла парафіянка Олена.

За її словами, нинішній будинок побудували на пожертви прихожан, він є неузаконеним будівництвом. “У батюшки вже встигли відібрати пральну машину і навіть люстру, які вже точно не єпархіальне майно, – додала Олена. – Отця Івана переводять почесним настоятелем до Троїцька, де йому немає де і на що жити”.

Отець Іван відмовився коментувати те, що відбувається.

“Служив день і ніч, 30 років, виживали разом з парафіянами, навчилися корову доїти – і стали нікому не потрібні. Ми повинні до всього ставитися зі смиренням, але як жити далі, Господи?” – дивується його дружина Ніна.

Скандал з могилою Євдокії Чудинівської (Дунюшки) розгорівся в серпні. 21 серпня єпископ Пармен зробив спробу розкрити могилу і перевезти останки у споруджуваний монастир. Але місцеві жителі на чолі з о. Іоанном не дали цього зробити.

Comments are closed.