Ватикан має намір сформувати національний Олімпійський комітет після того як у державі буде п’ять видів спорту, визнаних профільними міжнародними федераціями.

Про це повідомляє онлайн-видання Inside The Games з посиланням на представника Папської ради з культури і спорту Мельчор Санчес де Тока, пише НВ.

За його словами, можливість присутності Ватикану на параді націй на церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 2024 року в Парижі є “реалістичною”.

“Ми не хочемо боротися за медалі. Наш олімпійський комітет був би перш за все символічним. Але це показало б, що цінності Олімпіади можуть бути розділені християнами”, – наголосив Мельчор Санчес де Тока.

Місцева федерація легкої атлетики під назвою Athletica Vaticana була сформована у січні 2019 року. Також у Ватикані займаються футболом, тхеквондо і крикетом. Зараз Ватикан веде переговори про членство у Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

За словами представника Ватикану, “професійний спорт став величезним ринком”, і це “необхідно брати до уваги”.

Він також зазначив, що “спорт може допомогти релігійним громадам боротися з патологіями релігії”, а релігія здатна привнести в світ спорту “етичні і моральні вітаміни”.

Comments are closed.