В мережі оприлюднено відео з літургії від 6 січня за участю архієпископа Афінського Ієроніма. Під час богослужіння архієпископ поминав всіх Предстоятелів за диптихом, включаючи митрополита Київського та всієї України Епіфанія.

Відео цікаве тим, що Ієроніму співслужив митрополит Пірейський Серафим, який відомий дуже гучними протестами проти рішення Собору Ієрархії визнати ПЦУ та включити поминання її Предстоятеля до диптиху, передає Сerkvarium.

Можна знайти достатньо відвертих висловлювань Серафима Пірейського про ПЦУ, яку він називав “неіснуючою з канонічної точки зору церквою, що складається з канонічних порушників”, викривав США як зацікавлену сторону в створенні ПЦУ та наполягав на проведенні всеправославної наради з українського питання.

Але не пройшло і кількох місяців після цих радикальних ескапад, як опозиційний митрополит спокійно пережив поминання Предстоятеля ПЦУ на літургії.

Раніше один з десяти єпископів Елладської Церкви, які категорично не погодились з рішенням Собору Ієрархії, митрополит Керкірський Нектарій в інтерв’ю заявив, що не дозволить, щоб у когось виникла думка, що він буде підбурювати своїх колег до заколоту всередині власної Церкви через українське питання.

“Я хотів би відігравати посередницьку роль завдяки своїм чудовим стосункам з Московським Патріархатом”, – заявив він.

Comments are closed.