Голова синодального Відділу зі взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Московського Патріархату Володимир Легойда прокоментував 6 січня в своєму Telegram-каналі публікацію, в якій говориться, що очільник РПЦ МП Патріарх Кирило Гундяєв є доларовим мільярдером.

Незважаючи на подібні публікації в інших ЗМІ, Легойда обрав об’єктом для спростування анонімний канал “Незигарь”, близький до адміністрації президента РФ, передає Credo Press.

“Незигарь” продовжує поширювати дику нісенітницю про особисті статки Патріарха в чотири мільярди (чому не три? Чому не п’ять?). Видно, нічого іншого придумати не виходить, ось і повторюють – як мантру”, – написав Легойда, порадивши авторам “Незигаря” сходити до храму.

Нагадаємо, що 6 грудня 2019 року великий російськомовний політичний Telegram-канал “Незигарь” прокоментував різдвяне послання Кирила. Автори каналу звернули увагу на заклик очільника РПЦ до вірян задуматися, чи не ставлять вони власне благополуччя і комфорт на перше місце. У цій же публікації стверджується, що Патріарх володіє особистими статками на суму більш ніж чотири мільярди доларів.

Предстоятель РПЦ незважаючи на те, що не займає будь-які державні посади, є особою, яку охороняють. Його безпеку за рахунок державного бюджету забезпечують співробітники ФСО, також йому надається урядовий автомобільний і повітряний транспорт. “Коммерсант” писав, що охорону ФСО стали виділяти Патріарху 2000 року, коли РПЦ очолював Алексій II, на підставі указу, підписаного Володимиром Путіним одразу після його призначення на пост президента Росії. У церковних колах іноді цю охорону сприймають як “конвой”, приставлений Кремлем до настоятеля РПЦ МП.

Comments are closed.