Для православного природно знайомитися з дівчатами в храмі, вважають у Російській Церкві.

Таку думку висловив голова синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон на одному з російських телеканалів, передає Інтерфакс-Релігія.

“Звичайно, храм – це дім Божий, і, звичайно, було б дивно, якби ви приходили в храм тільки за тим, щоб там шукати собі наречену. З іншого боку, для православного християнина і православної християнки сама атмосфера храму – це та цілком природна ситуація, де може зародитися не тільки особисте знайомство, але і любов”, – сказав митрополит Іларіон.

Він нагадав приказку про те, що шлюби укладаються на небесах, і зауважив, що дуже багато церковних людей, які згодом стали подружжям, познайомилися саме у храмі, в тому числі на церковному криласі, під час виконання якихось церковних послухів або у позабогослужбовий час, коли вони почали спілкуватися один з одним, і поступово це спілкування переросло у любов.

Якщо ж почуття виникло від самого першого погляду, то митрополит Іларіон закликав не упустити це почуття і не соромлячись підійти до дівчини і з нею поговорити.

Comments are closed.