Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім офіційно повідомив Священному Синоду своєї Церкви про рішення відповісти відмовою на запрошення Патріарха Єрусалимського і всієї Палестини Феофіла III прибути на зустріч предстоятелів помісних Церков в столицю Йорданії Амман, щоб спробувати спільно знайти вихід з кризи у відносинах Московського і Константинопольського Патріархатів.

Відповідну заяву архієпископ Ієронім зробив на засіданні Синоду, яке відбулось в Афінах 8-10 січня, повідомляє Credo Press з посиланням на грецьке агентство церковних новин “Ромфеа”.

Свою позицію архієпископ Ієронім пояснив тим, що скликання Всеправославних Соборів і зустрічей предстоятелів, на його думку, є прерогативою Вселенського Патріарха.

  • З ініціативою проведення зустрічі предстоятелів в Аммані Патріарх Феофіл III виступив 21 листопада 2019 року в Москві на церемонії нагородження його премією Фонду єдності православних народів, після зустрічі з Володимиром Путіним.

Також Синод Елладської архієпископії намітив провести Тиждень зовнішньої місії від 8 до 14 березня і Тиждень покликань до священичого служіння від 16 до 22 березня.

Comments are closed.