Колишній Папа Римський Бенедикт XVI просив прибрати своє ім’я з обкладинки книги про целібат, у якій виражено незгоду з Папою Франциском щодо послаблення правил целібату.

Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Секретар Бенедикта XVI архієпископ Георг Гансвайн заявив, що колишній Папа Римський просив видалити своє ім’я з обкладинки книги “З глибин наших сердець”, в якій різко критикується ідея послабити целібат для священників Католицької Церкви.

За словами Гансвайна, з таким проханням він звернувся до гвінейського кардинала Робера Сара — основного автора книги, який у Ватикані відповідає за питання богослужбової практики.

Після того, як французьке видання Le Figaro опублікувало фрагменти книги, деякі експерти порахували, що колишній понтифік вперше вступив у відкриту полеміку з нинішнім Папою Франциском, який раніше заявляв, що не вважає безшлюбність канонічної догмою, яка не підлягає змінам.

Світові медіа зазначали, що ця книжка стала реакцією на думки, що з’явилися під час нещодавнього Синоду, на якому обговорювали можливість дозволити священничі освячення одружених чоловіків в регіоні Амазонки.

Зокрема, наводились такі цитати Папи Бенедикта: “Особисто я вважаю, що целібат – це дар для Церкви, і не погоджуюся на те, щоб дозволити його вибірковість”.

92-річний Бенедикт XVI був Папою Римським від 2005 до 2013 рік. Став першим за 700 років Предстоятелем Католицької Церкви, який добровільно пішов на спочинок, пояснивши це “божим одкровенням”. Зберігає за собою формальний титул Папи.

Comments are closed.