Співробітники правоохоронних органів затримали в Москві послідовників раніше засудженого “бога Кузі” в рамках справи про шахрайство на 15 млн. рублів, повідомляє 17 січня “Інтерфакс”з посиланням на офіційного представника МВС Росії Ірину Вовк.

“Слідчими Головного слідчого управління ГУ МВС Росії по Москві спільно з співробітниками ЦПЕ ГУ МВС Росії по Москві за участю ФСБ Росії затримані учасники об’єднання деструктивної спрямованості”, – сказала Вовк.

Вона нагадала, що в листопаді 2017 року було завершено попереднє розслідування кримінальної справи про шахрайство і про створення та участь в діяльності некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

“Співробітниками поліції встановлено, що організатор об’єднання, який називає себе “бог Кузя”, і його співучасники під приводом здійснення обрядів і збору пожертвувань на будівництво храмів викрадали у потерпілих грошові кошти шахрайським шляхом”, – зазначила представник міністерства.

У липні 2018 року лідер групи, а також три його співучасниці були визнані винними в скоєнні зазначених злочинів.

Відносно семи учасників матеріали були виділені в окреме провадження, а самі вони оголошені у федеральний розшук.

“На цей час співробітниками правоохоронних органів підозрювані затримані. За наявною інформацією, вони займалися протиправною діяльністю від 2007-го до 2015 року. В цілому було викрадено понад 15 мільйонів рублів у 15 потерпілих”, – повідомила Вовк.

Четверо фігурантів перебувають під підпискою про невиїзд. Ще троє затримані. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, передає Credo Press.

Comments are closed.