Якутському шаману Олександру Габишеву повернули меч, вилучений в рамах дослідчої перевірки за статтею про застосування насильства до поліцейського.

Про це 16 січня “Інтерфаксу” повідомила організація “Правозахист Листівки”, яка надавала юридичну допомогу Габишеву, передає  Credo Press.

У грудні 2019 року Габишев розмахував мечем і порвав формену куртку поліцейського у процесі затримання під час другого походу в Москву. Через це шамана оштрафували на тисячу рублів за непокору співробітнику поліції.

Була організована дослідча перевірка за статтею про застосування насильства до поліцейського.

За інформацією “Правозахисту Листівки”, слідство у результаті не знайшло наміру на насильство в діях Габишева і не стало порушувати проти нього кримінальну справу.

Олександр Габишев, який називає себе “шаманом-воїном”, в березні 2019 року розпочав піший похід з Якутська в Москву, щоб “вигнати” Володимира Путіна. Дорогою до Габишева стали приєднуватися прихильники.

У вересні шамана затримали і повернули до Якутська. Проти нього було порушено кримінальну справу про заклики до екстремізму, але звинувачення шаману так і не пред’явили.

У грудні Габишев організував другий похід в Москву, але майже одразу знову був затриманий. У січні шаман анонсував третій похід на Москву, який повинен початися в березні 2020 року.

Comments are closed.