З метою “здійснення обряду виклику снігопадів” офіційне керівництво російського олімпійського курорту Червона Поляна в Сочі викликало “одного з найсильніших шаманів Сибіру” Іргаша.

Як повідомляє сайт “Привіт Сочі”, від 11 січня шаман перебував у горах, а 15 січня він запросив відпочивальників взяти участь в обряді, передає Credo Press.

Під час камлань Іргаш звертається до духів лісу, води і вогню. На думку шамана, “найголовніше – здійснювати обряд від щирого серця і приготувати частування для духів”.

Як стверджує сайт, гості курорту Червона Поляна “із задоволенням взяли участь у ритуалі і через вогонь погодували духів хлібом, м’ясом і солодощами, а деякі туристи, скориставшись можливістю, попросили снігу і для своїх міст”.

Після скоєння магічних процедур температура повітря знизилася на 7 градусів у порівнянні з прогнозами метеорологів. Як навіщував Іргаш, у горах Червоної Поляни від 19 січня очікуються снігопади і подальше зниження температури.

Виправдовуючи свої дії, курорт Червона Поляна послався на малосніжний початок зимового періоду. Зараз катання відкрито тільки на трасах Центрального сектора і в гірських долинах Цирк-2 і Цирк-3. Траси Східного сектор, як і раніше, чекають на снігопади, які за поточний зимовий сезон пройшли всього двічі і не принесли достатньої кількості снігу для відкриття трас у цьому секторі.

Comments are closed.