Глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської Православної Церкви здійснить візит до Ізраїлю, під час якого обговорить з Єрусалимським Патріархом проведення “всеправославної” наради в Аммані.

Про це він сказав в інтервю “РІА Новини”.

“Основна мета поїздки – участь у заходах із вшанування пам’яті жертв Голокосту. У цих заходах візьмуть участь делегації багатьох держав. […] Також я планую під час поїздки в Ізраїль нанести візит Патріарх Єрусалимському Феофілу”, – сказав митрополит Іларіон.

Російський клірик нагадав, що Єрусалимський Патріарх ініціював проведення зустрічі Предстоятелів.

“Будучи з візитом в Москві в листопаді минулого року, Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ΙΙΙ виступив з пропозицією провести в кінці лютого братську зустріч Предстоятелів Помісних Православних Церков для обговорення питання “збереження нашої єдності в євхаристійному спілкуванні”. Священний синод Російської Пправославної Церкви позитивно оцінив цю ініціативу, спрямовану на подолання розділень і відновлення єдності в Православної Церкви. Ми готові підтримати будь-яку пропозицію і будь-який формат загального обговорення шляхів виходу з кризи, тому що кожна зустріч на високому рівні дає шанс зробити хоча б кілька кроків в цьому напрямку”, – заявив митрополит Іларіон.

Він також заявив, що ініціативу Патріарха Феофіла “позитивно оцінили у низці православних Церков”, однак на цей час відомо про згоду на участь лише однієї Церкви – Чеських земель та Словаччини.

Як повідомлялось раніше, Вселенському Патріарху вдалось умовити Єрусалимського Патріарха не форсувати зустріч в Аммані, на яку було запрошено Предстоятелів всіх Церков.

Comments are closed.