Центр допомоги для сирійських дітей, які постраждали під час війни, збирається відкрити в Дамаску Російська Православна Церква. Варто зазначити що в Сирії після спалаху антиурядових повстань були введені російські війська. За деякими даними їхня чисельність становить близько 4 тисяч осіб.

Митрополит Іларіон, який очолює синодальний Відділ зовнішніх церковних зв’язків РПЦ, запевнив, що в центрі уваги глави РПЦ залишаються люди. Це особлива турбота патріарха Кирила, а не тільки відновлення християнських святинь. І робота з дітьми є дуже складне завдання, цитує священника агентство Інтерфакс.

Священнослужитель висловив надію, що центр допомоги дітям почне працювати під егідою представництва Російської Церкви вже цього року. Тут можна буде організувати допомогу для більшого числа дітей і не переривати зв’язку з ними, навіть коли вони пройдуть реабілітацію.

Також цього року, розповів ієрарх, РПЦ буде продовжувати роботу з протезування постраждалих дітей. Тих, кому потрібна спеціальна допомога, привезуть на лікування в Росію. Минулого року Російська Церква організувала протезування і реабілітацію десяти сирійських дітей в Москві.

Як зазначає Духовний фронт України, перед початком відкритої інтервенції російських військ до Сирії в Росії була розгорнута кампанія щодо інформаційного забезпечення операції — від заяв про спорідненість доль Росії та Сирії до заяв про підтримку операції провідними державами. Зокрема, із заявами на підтримку військового вторгнення виступила Російська Православна Церква.

“Подвійна логіка у РПЦ. Спочатку агітувати і підтримувати військове вторгнення в чужу країну а потім будувати там будинки для дітей постраждалих від війни”, – зауважує видання.

Нещодавно президент РФ Володимир Путін разом із міноборони Сергієм Шойгу зустрівся із Антіохійським Патріархом та Башаром Асадом. ЗМІ повідомляли, що вони “молились за мир”.

Comments are closed.