23 січня президент Греції Прокопіс Павлопулос повідомив Патріарху Єрусалимському Феофілу III, що очікує від нього повної підтримки Вселенського Патріарха Варфоломія.

Про це повідомляє грецьке видання Ромфея.

“Ми з нетерпінням очікуємо, демонструючи у якості головного прикладу Церкви Греції, вашої повної підтримки Вселенського Патріархату Константинополя і Вселенського Патріарха Варфоломія в його боротьбі за представництво і підтримку православного християнства, особливо в ці важкі і неспокійні часи”, – заявив Павлопулос.

Політик запевняє, що державна влада Греції перебуває “на боці Єрусалимського Патріархату” і підтримує його боротьбу за принципи і цінності Православ’я, передає Духовний фронт України.

  • Раніше грецькі ЗМІ повідомили, що “всеправославна” зустріч в Аммані не відбудеться. За їхніми даними, Вселенському Патріарху Варфоломію вдалося переконати Єрусалимського Патріарха Феофіла не збирати предстоятелів.
  • Одночасно з’явилася інформація про те, що “митрополит іноземних справ” РПЦ Іларіон збирається з візитом до Ізраїля, зокрема, для того, щоб обговорити з Патріархом Феофілом “всеправославні” збори.

Comments are closed.