Скандальний протоієрей Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін помер в неділю, 26 січня.

Про це російському “Інтерфаксу” повідомили парафіяни.

Причина смерті 51-річного Чапліна поки що невідома.  За словами одного з очевидців, протоієрей помер близько 16:30.

Читайте також: Ексречник РПЦ назвав Елладську церкву “сатанинським збіговиськом” через визнання ПЦУ

“Отець Всеволод сидів на лавочці біля свого храму, коли йому раптом стало погано, він впав, і через 15 хвилин приїхала швидка констатувала смерть”, – повідомив він.

Інформацію про смерть протоієрея підтвердили у прес-службі храмі святого Феодора Студита біля Нікітських воріт, а також офіційний представник РПЦ Володимир Легойда.

Всеволод Чаплін народився 31 березня 1968 року в Москві. 1990 року закінчив Московську духовну семінарію, 1994 року – Московську духовну академію. 1991-го висвячений у сан диякона, 1992 року – в сан пресвітера, 1999 року – протоієрея.

У 2001-2009 роках – заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ. Від 31 березня 2009 року до 24 грудня 2015 року – голова Синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства.

Читайте також: Священник РПЦ закликав росіян не боятися смерті від ядерного вибуху: “Очистіть мізки від сопель!”

Від 2016 року призначений настоятелем храму прп. Феодора Студита (Смоленської ікони Божої Матері) біля Нікітських воріт.

Як відомо, Чаплін був затятим противником України і різко виступав проти створення ПЦУ. Через це він раніше також закликав піддати анафемі митрополита Епіфанія.

В одному з недавніх виступів він закликав скасувати в Росії мораторій на смертну кару, обґрунтувавши це тим, що “Бог заповідав убивати”.

Comments are closed.