Протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін, який раптово помер 26 січня у віці 51 рік, найбільше був відомий своїми скандальними заявами.

Релігійна правда зібрала декілька найбільш резонансних заяв російського клірика.

Читайте також: Священник РПЦ закликав росіян не боятися смерті від ядерного вибуху: “Очистіть мізки від сопель!”

Так, в одному з недавніх виступів він закликав скасувати в Росії мораторій на смертну кару, обґрунтувавши це тим, що “Бог заповідав убивати”.

“Бог заповідав вбивати, він сам убивав, про це в Біблії говориться. Смертна кара повинна бути за вбивство дітей, за економічні злочини. Якщо злочинцю призначили довічне покарання, то він повинен перебувати без контактів із зовнішнім світом, без УДО, ніби в кам’яному мішку. Це повинно бути повільне вмирання протягом двох років”, – так висловив Чаплін свої не дуже християнські погляди.

Про те, що “масові вбивства санкціоновані Богом”, скандальним протоієрей говорив і раніше. Так, в інтерв’ю 2016 року покійний Чаплін каже: “А що, врешті-решт, поганого, у знищенні деякої частини внутрішніх ворогів? Вбивати людей можна і потрібно”.

Безапеляційні заяви покійний робив і щодо України.

Наприклад, казав, що Криму йому мало, неодмінно потрібно захопити ще й Київ: “Росія надто довго відступала. Крим – гарний контрнаступ, але його мало. Втрачена наша давня столиця, центр Русі – Київ”.

А перед виборами президента в Україні 2019 року написав таке:

“Не повинно бути такої держави як Україна в принципі. Нам потрібно відділити Новоросію – 8 областей від Харкова до Одеси, ввести їх до складу Росії. 2014 року ми спробували зробити це, були близькі до успіху, але, на жаль, обрання Порошенка зруйнувало наші плани. Тепер спроба друга”.

Comments are closed.