У січні російські православні активісти звинуватили телеведучого Івана Урганта в образі почуттів вірян через різдвяний випуск передачі “Вечірній Ургант” з актором Жераром Депардьє. Вони зажадали видалити випуск і позбавити Урганта російського громадянства.

У випуску 27 січня ведучий вибачився і попросив їх “відкликати свої прокляття”, повідомляє “Дождь”.

Ургант сказав, що мета його шоу – розважати людей, і найменше він хоче когось образити. “Це не була запланована акція зі знущання над християнськими цінностями, як стверджують деякі. Це була просто не найвдаліша спроба пожартувати в абсолютно неналежний для цього день”, – сказав він.

Телеведучий зазначив, що не хоче робити релігію табуйованою і закритою темою, над якою не можна жартувати. Він закликав робити це “без лихого наміру і принизливого тону”.

Нагадаємо, у січні активісти православного руху “Сорок сороків” звинуватили Урганта в образі почуттів вірян. Вони заявили, що Ургант і “відомий гомосексуаліст і богохульник” Жерар Депардьє “свідомо глумилися” над християнськими традиціями в різдвяному випуску передачі.

Активісти звернули увагу на колаж, показаний на початку програми 7 січня: на ньому був зображений актор Ніколас Кейдж в образі Ісуса Христа, а навколо нього стояли Микита Михалков, Квентін Тарантіно та Стівен Спілберг.

Члени “Сорок сороків” створили петицію з вимогою видалити випуск, покарати відповідальних за його підготовку співробітників і позбавити Урганта російського громадянства. Під нею підписалися понад 25 тисяч осіб.

Пізніше депутат Держдуми Микола Земцов звернувся до генпрокурора Ігоря Краснова з проханням порушити проти Урганта кримінальну справу за образу почуттів вірян.

Comments are closed.