У Польщі католицький настоятель здійснив політ над містом Вроцслав з Пресвятими Дарами.

Про цю акцію повідомила парафія, розмістивши на своєму профілі у Facebook коротке відео з описом.

“Наш настоятель сьогодні здійснив політ над Вроцлавом і нашою парафією, молячись Розарій і Коронку до Божого Милосердя в намірах припинення пандемії коронавірусу в нашому регіоні, Вроцлаві, Польщі, Європі і в усьому світі. Він узяв із собою на борт літака Пресвяті Дари, статую Фатімської Божої Матері та мощі св.Йоана Павла ІІ”, – йдеться у повідомленні.

Цього “божевільного” священника звати Цезарій Хвільчинський; він — колишній директор Радіо “Родина” з Вроцлава. Сам він не керує літаком, тому попросив посприяти в реалізації свого задуму друзів-авіаторів, які без вагань погодилися допомогти, передає CREDO за матеріалами Aleteia.

Виявилося, що отець Цезарій — великий шанувальник авіації. Він розповів, що коли ще був юнаком, до семінарії працював у польських авіалініях LOT. «У мене багато друзів серед авіаторів; я знаю інструкторів, пілотів. Сам я, щоправда, ліцензії не маю, але отримав льотну підготовку”, — пояснив священник.

Курія Вроцлавської архідієцезії підтримала проєкт пастиря.

Прес-секретар так прокоментував його акцію: “Людина з-поза Церкви може вважати це подією, креативом, видовищним методом просування. Але для людини віруючої це дуже важливий досвід. Усвідомлення, що Христос споглянув згори на наше місто, щоб його благословити, дає надію, що в надзвичайній ситуації, в якій ми зараз знаходимося, Бог контролює світ”. Я сприймаю це як знак, який має схиляти нас до роздумів, нагадувати про Божу присутність”.

Comments are closed.