РПЦ поки не розглядає питання обмеження доступу до храмів в зв’язку з поширенням коронавірусу, але не відкидає, що вдасться до цього заходу заради профілактики інфекції.

Про це йдеться у циркулярному листі керуючого справами патріархії митрополита Діонісія, яке опублікувала 24 березня прес-служба РПЦ.

“Питання про обмеження доступу до храмів для присутності за богослужіннями може бути розглянуто у разі введення владою режиму, який обмежує користування громадським транспортом, а також відвідування публічних місць, таких як торгові установи, організації громадського харчування та інші”, – йдеться у листі.

Якщо регіональна влада звернеться до представників Церкви з приводу обмеження доступу, митрополит Діонісій рекомендує запропонувати главі регіону “вести опрацювання питання у безпосередній особистій взаємодії” з правлячим архієреєм.

Читайте також: Намісник Печерської Лаври закликає вірян причащати дітей у розпал епідемії

Зазначимо, що українська філія РПЦ, так звана “УПЦ МП”, не бажає брати цей гарний приклад і продовжує проводити богослужіння, не дотримуючись санітарних норм, заборони щодо зібрань людей більше 10 осіб і рекомендацій щодо дистанції між ними, хоча в Україні вже тиждень діють карантинні заходи, зокрема обмеження на пересування громадським транспортом.

А скандальний намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь взагалі заявив, що рішення влади йому не указ.

Як зауважує автор Telegram-каналу “Церквач”, закриття храмів на час епідемії створить для РПЦ масу проблем фінансового характеру. “Можливе закриття храмів хоча б на місяць – не просто потужний удар по фінансовій структурі РПЦ, а її рішуче знищення”, – йдеться у дописі “Церквача”.

Comments are closed.