Глава Чечні (республіки у складі РФ) Рамзан Кадиров заявив, що порушників карантину слід вбивати, передає Credo Press з посиланням на “Кавказький вузол”.

Йшлося про жителя регіону, який влаштовував молитовні зібрання після повернення з Мекки, не пройшовши карантин.

“Людину, яка сама собі створює і створила цю проблему, якщо б запитати мене, варто було вбити. Не тільки сам захворів, [але і заражає] свою сім’ю, своїх сестер, братів, сусідів”, – обурився Кадиров.

За його словами, тест на коронавірус дав позитивний результат у трьох жителів Чечні, які прилетіли з Туреччини. Як повідомив міністр охорони здоров’я республіки Ельхан Сулейманов, двоє з них приїхали через Туреччину з Мекки, ще один – зі Стамбула. Федеральна влада поки підтвердили один випадок зараження.

Кадиров закликав жителів Чечні ставитися до коронавірусу серйозніше: “Стережіться, чеченський народ, не пересувайтеся туди-сюди. Як ми, заходи не вживають в інших регіонах”.

За Кримінальним кодексом РФ, вбивство людини віднесено до особливо тяжких злочинів, також кримінально караються заклики до вчинення таких злочинів, причому використання посадового становища є обтяжуючою обставиною.

Comments are closed.