Настоятель храму св. Миколи в Которі (Чорногорська єпархія Сербського Патріархату) протоієрей-ставрофор Момчило Крівокапіч був допитаний увечері 19 березня у зв’язку з порушенням правил охорони здоров’я, ухвалених на час небезпеки поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє Credo Press.

“Мене і мого сина доставили в поліцейську дільницю для допиту. Вони конкретно не сказали нам, що і як, але приблизно було ясно, що нас допитують тому, що ми служили молебень. Я пояснив, що ми служили на регулярній службі, і що там було присутні тільки 15-16 осіб”, – розповів о. Момчило сербській газеті “Правда”.

За словами протоієрея, у Которі від XVII століття під час кожного Великого посту вночі відбуваються молебні Пресвятої Богородиці за порятунок Чорногорії від чуми. Як вважає о. Момчило, зараз це особливо актуально, “щоб уберегти нас від чуми цієї нової епохи”. Однак протоієрей пообіцяв меру місту припинити молебні у разі відповідної вимоги влади.

Деякі чорногорські ЗМІ інтерпретували допит которського настоятеля як спробу чинити тиск на Сербський Патріархат в рамках нового чорногорського закону про фактичну націоналізацію церковної власності, побудованої або придбаної до 1918 року.

Comments are closed.