В американському місті Тампа, штат Флорида, поліцейські заарештували пастора місцевої церкви, який проводив церковну службу всупереч карантинним обмеженням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Abc7news.

Місцева влада неодноразово закликали священнослужителів церкви The River дотримуватися принципів соціального дистанціювання, виключаючи масові скупчення людей.

Під час інтернет-трансляції недільної служби в церкві було помічено безліч людей, що стоять пліч-о-пліч. З цього приводу сотні американців висловили своє обурення в соціальних мережах.

30 березня шериф округу Хіллсборо Чад Хроністер оголосив про арешт пастора церкви Рональда Говарда-Брауна.

“Я прийняв рішення запросити ордер на арешт пастора місцевої церкви, який навмисно і неодноразово ігнорував накази керівництва США. Його безрозсудне ігнорування людського життя піддає ризику сотні людей під час зборів і тисячі людей, які можуть взаємодіяти з ними”, – заявив шериф.

Як зазначає журналіст Руслан Кухарчук, пастор Родні Ховард-Браун – один з найбільш відомих служителів-харизматів у США, який входить до пулу близьких до Трампа пасторів.

Трохи раніше – 19 березня – офіс Родні Ховарда-Брауна опублікував заяву. “Церква – це місце, куди люди йдуть за допомогою і заспокоєнням за часів страху. Ми вважаємо неправильним закрити наші двері для цих людей у цей час або у будь-який інший час”, – йдеться зокрема у заяві.

Таким чином, це – принципова позиція цієї церкви, обумовлена ​​їхнім розумінням біблійних істин.

“Вважаю, церква і сам пастор Родні цілком усвідомлювали перспективу арешту. Вони у жодному разі людей до церкви у цей період не кликали, рекомендували всім охочим залишатися вдома, але й закрити двері церкви при цьому відмовилися. Тепер – за гратами”, – пише Кухарчук.

Comments are closed.