Поліція Чорногорії затримала 31 березня настоятеля монастиря Режевичі (Сербський Патріархат) і десятьох прихожан за порушення карантину у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це повыдомляє Благовест-інфо з посиланням на Telegram-канал “Montenegro Direct Line”.

“Громадян затримали під час ранкової літургії. Настоятель монастиря архімандрит Хризостом Нешич, громадянин Сербії, також був заарештований за недотримання санітарних стандартів, прийнятих для боротьби з небезпечним інфекційним захворюванням”, – йдеться у повідомленні.

Архімандрит Хризостом Нешич

“Сьогодні у нас була літургія, прийшли вагітна жінка з чоловіком, жінка з маленькими дітьми, ще кілька людей прийшли помолитися Богу. Потім прийшла поліція, вони записали імена всіх людей і викликали мене на допит. Потім вони викликали священника, який служив, ієромонаха Ілію”, – розповів архімандрит Хризостом в інтерв’ю “Montenegro Direct Line”.

Читайте також: Помер сербський єпископ, який заразився коронавірусом під час обходу вірян

За словами о. Хризостома, о. Ілля буде зобов’язаний з’явитися до суду, незважаючи на те, що настоятель взяв всю відповідальність за порушення карантину на себе.

Раніше, 19 березня, у Которі поліція також затримала протопресвітера Сербського Патріархату Момчило Крівокапіча за вчинення молебню, на якому були присутні 15 осіб, незважаючи на карантин.

Як розповів о. Момчило сербській газеті “Правда”, молебень до Богородиці відбувався в Которі щовечора Великого посту починаючи від XVII століття, коли молитвами до Неї від чуми були позбавлені місто і вся Чорногорія. “Пресвята Діва захистила нас від чуми тоді, і саме тому ми зараз молимося їй про позбавлення від цієї чуми нового століття”, – заявив священнослужитель.

29 березня поліція Котора також викликала на допит одного священника і трьох парафіян за вчинення панахиди на цвинтарі.

Comments are closed.