Двоє людей померли, а декілька десятків заразилися коронавірусом після того, як на початку березня в одній з церков штату Вашингтон відбулася репетиція хору.

Про це повідомляє 31 березня Благовест-інфо.

Учасники колективу Skagit Valley Chorale (“Хорал долини Скагіта”) довго думали, проводити чи ні заплановану репетицію у пресвітеріанській церкві Маунт-Вернона, але врешті-решт вирішили не скасовувати її. Своє рішення вони обгрунтували тим, в окрузі Скаген не було зафіксовано випадків коронавірусу, а найближче вогнище епідемії – Сіетл – перебуває у годині їзди.

З 121 хориста на репетицію 10 березня зібралися 60 осіб. Члени музичного колективу стверджують, що вони дотримувалися гігієнічних заходів: поливали руки антисептиком і уникали прямих контактів. Репетиція тривала 2,5 години. Ніхто з присутніх не виявляв симптомів захворювання, проте, за словами лікарів, носіями інфекції могли опинитися і ті, хто не мав жодних респіраторних проблем.

Через три тижні після репетиції 45 з 60 співаків виявилися хворими. У когось з них був діагностований коронавірус, хтось просто перебуває вдома з симптомами хвороби. Двоє хористів померли, троє – госпіталізовані.

На сьогодні Сполучені Штати вийшли на перше місце в світі за розповсюдженням COVID-19, випередивши Італію, Іспанію і Китай. У країні налічується більш ніж 180 000 тих, що заразилися. На 31 березня летальних випадків було 3 573. Це більше, ніж в Китаї і Франції (де померло, відповідно, 3 305 і 3 523 осіб), але менше, ніж в Італії та Іспанії (відповідно 12 428 і 8 269).

Comments are closed.