У монастирі РПЦ під Тулою вирішили розформувати притулок для тварин, який тривалий час діяв з благословення настоятельки.

Вночі проти 16 березня 60 собак-вихованців притулку вивезли автомобілями у невідомому напрямку. Волонтерам сказали, що відправили тварин до притулків та віддали “у добрі руки”.

Однак після цього зниклих собак почали знаходити у лісах і полях регіону в радіусі 30-40 км. А днями трупи ще трьох собак знайшли на смітнику з вогнепальними ранами.

Як розповіли Інтерфаксу волонтери, свого часу загиблі собаки були підкинуті цуценятами до стін Свято-Казанського монастиря, розташованого у селі Колюпаново (Тульська область, Росія). Тварин прихистила і виходила настоятелька, яка в останні місяці погано почувається і практично відсторонена від справ.

“Ось так монастир прилаштовував “у добрі руки”, – сказала волонтер Ганна Максимова, продемонструвавши відеозапис з трьома собаками, що лежать на сільському звалищі серед будівельного сміття.

На місце події викликали поліцію.

Зазначається, що у перший тиждень після зникнення тварин пошукачам вдалося знайти 21 собаку, потім пошуки зайшли у глухий кут. Увесь цей час представники монастиря відмовлялися говорити, куди саме вивезли псів. У суботу, через майже два тижні після зникнення тварин, представник монастиря, нарешті, повідомив місце, куди були вивезені одразу 18 собак.

Цим місцем виявилося село Пластова, за 23 км від монастиря, туди у неділю і вирушили волонтери. Одну з собак знайшли у загінчику у важкому стані: собака була сильно покусана кліщами, не могла рухатися, але була живою.

Президент Центру захисту прав тварин “ВІТА” Ірина Новожилова направила генпрокурору і голові Слідчого комітету РФ заяву з проханням провести перевірку обставин загибелі колишніх вихованців живого куточка при монастирі в Тульській області і покарати винних.

“На підставі вищеописаного, з урахуванням величезного морального збитку, нанесеного подібними діями репутації Російській Православній Церкві, просимо вас негайно провести перевірку зазначених фактів і в разі їх підтвердження притягти винних, зокрема ієрея Андрія Дьоміна, в організації дій, які призвели до отримання тваринами каліцтв і їхньої насильницької смерті, до відповідальності “, – пише Новожилова.

Раніше група відомих акторів направила звернення до Патріарха Кирила з проханням дати моральну оцінку цим подіям і допомогти вирішити ситуацію.

Comments are closed.