Терористичні організації “Ісламська держава” і “Аль-Каїда” оголосили коронавірус “воїном” Аллаха. Терористи намагаються використати економічну кризу для залучення новобранців, а також планують атаки з використанням SARS-CoV-2.

Про це повідомляють аналітичний центр Фонду захисту демократії (FDD) і американська SITE Intel Group, яка відстежує онлайн-діяльність екстремістів, пише theБабель.

Нещодавно джихадистські сайти і канали в соціальних мережах поширили послання керівництва “Аль-Каїди” чотирьма мовами, зокрема англійською, під назвою “Шлях вперед: поради щодо пандемії коронавірусу”. Заяву було написано для жителів західних країн.

У ній йшлося про “крихкість” глобальної економіки і безробіття, що, наче цунамі, накрило США та країни Європи. Саме послання — це заклик прийняти іслам.

“О, люди західного світу! Ви бачили на власні очі силу і міць Аллаха, що проявляється у невидимому солдаті [коронавірусі]”, — зазначено в листі.

При цьому “Аль-Каїда” наголошує, що “іслам — це релігія, орієнтована на гігієну”. Своїх прихильників терористи закликають частіше мити руки.

“Ісламська держава” тим часом закликала своїх послідовників планувати нові атаки з використанням вірусу. Конкретних ідей в ІД не дають, але натякають на зараження інших людей інфікованими бойовиками. Поки складно судити, чи зможуть ІД втілити свої плани. Організація майже завжди намагається використовувати будь-яке “відкриття” у своїх цілях, але зазвичай її заяви залишаються лише словами.

Лідери “Аль-Каїди” і ІД в цілому висловлюють задоволення економічним збитком, нанесеним вірусом, стверджуючи, що “хрестоносці” опинилися на межі “економічного лиха”.

Comments are closed.