Уряд Греції звернувся до прокуратури з проханням порушити справу проти двох священників, які таємно причащали парафіян попри заборону відвідувати церкви.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Ekathimerini.

“Уряд попросив прокурора висунути обвинувачення проти двох священників, які причастили вірян, не зважаючи на заборону відвідування церков у зв’язку з карантином”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один зі священників в околицях Афін таємно надавав причастя через задні двері храму (його сфотографували із сусідньої будівлі). Друге порушення сталося на острові Корфу.

У понеділок стало відомо, що прокурор Корфу Діоніс Ламбрідіс висунув звинувачення проти місцевого єпископа, мера міста Корфу, глави муніципальної ради, а також священнослужителів і вірян, які брали участь у службі в суботу, попри обмеження, встановлені як урядом, так і Священним синодом.

Раніше суд підтвердив законність рішення уряду Греції про закриття церков. Відповідно до нього, під час Великодніх свят богослужіння будуть дозволені, але лише за зачиненими дверима з паралельною трансляцією.

Як повідомлялося, станом на понеділок у Греції підтверджено 2114 випадків Covid-19, у тому числі 98 летальних. Водочас вилікувалися 269 осіб.

Comments are closed.