Настоятель Єлохівського кафедрального собору Російської Православної Церкви Олександр Агейкін помер в підмосковній приватній клініці. У нього був виявлений коронавірус. Три тижні тому він брав участь в церковній службі з очільником РПЦ Кирилом Гундяєвим.

Про смерть Агейкіна повідомив у Facebook колишній головний редактор “Журналу Московської Патріархії” Сергій Чапнін. Також повідомлення про смерть Агейкіна було опубліковано у Telegram-каналі робочої групи при Патріархові Кирилу з координації діяльності церковних установ в умовах коронавірусу.

Померлому протоієрею було 48 років. Він був висвячений в сан диякона в 1996 році, в 2012 році прийняв священство. 13 років служив в кафедральному храмі Христа Спасителя, в 2013 році був призначений настоятелем Богоявленського кафедрального собору в Єлохові, 53 роки колишнього патріаршим.

3 квітня Агейкин брав участь в службі разом з Патріархом Кирилом. Тоді очільник РПЦ об’їхав Москву з іконою “Розчулення”, а потім очолив утреню в Богоявленському кафедральному соборі.

Чи був священник вже тоді інфікований коронавірусом – не повідомляється, як і дата його госпіталізації. Він став першим священнослужителем з підтвердженим коронавірусом, померлим у Москві.

Єлохівський собор – один з головних православних храмів Росії. У ньому проводилися інтронізації чотирьох патріархів, двоє – Алексій II і Сергій поховані всередині храму.

Comments are closed.