Закордонні гуманітарні акції Росії останнім часом викликають тільки негатив всередині самої РФ на тлі різкого зростання захворюваності серед росіян і гострої нестачі тих самих медикаментів і засобів захисту в російських регіонах.

Серед останніх таких скандалів – критика гуманітарної допомоги від РПЦ для італійського регіону Апулія. 25 квітня ЗМІ опублікували заяву Московського Патріарха Кирила про те, що РПЦ надала гуманітарну допомогу регіону Апулія в Італії. Допомогу, як зазначається, затвердив і президент РФ Володимир Путін. РПЦ поставила різні медичні матеріали, в тому числі засоби індивідуального захисту, передає 5 канал з посиланням на Disclose.tv.

Тим часом, протодиякон РПЦ Андрій Кураєв, який 29 квітня був заборонений в священнослужінні указом Патріарха Кирила, зазначив: “Піар-ефект всередині Росії вийшов настільки поганим, що патріархія змушена виправдовуватися”.

Видання зазначає, що постачанням допомоги в Італію займався Абдалла Шатила – швейцарський бізнесмен ліванського походження, і допомога йшла не з території Росії, а з території Швейцарії.

І при цьому, за інформацією того ж Андрія Кураєва, сама допомога була не російського, а китайського походження: “На коробках напис “Зроблено в Китаї для Швейцарії”. 300 000 хірургічних масок, 30 000 медичних халатів”.

Користувачі в соціальних мережах обурюються: “Краще б Патріарх Кирило так завзято допомагав росіянам, а не просив уряд скасувати комунальні платежі для парафій РПЦ”.

Станом на 4 травня, в Росії зафіксовано вже 145 268 випадків інфікування коронавірусом. Тільки за минулу добу виявлено понад 10 тис. хворих. Кількість летальних випадків – 1 356. Тих, хто одужав, – 18 095.

Comments are closed.