Халатне ставлення чи свідоме порушення санітарних норм в період епідемії є проступком, за який клірики Білоруської Православної Церкви можуть бути притягнуті до церковного суду.

Про це йдеться у заяві Патріаршого екзарха всієї Білорусі митрополита Павла Пономарьова, опублікованій на сайті БПЦ.

“Пам’ятайте, що недбале ставлення або свідоме недотримання санітарних норм, а також будь-які заклики ігнорувати інструкції священноначалля Церкви, які ґрунтуються на компетентній думці лікарів, у період епідемії є не свідченням віри або “стояння в Істині”, а злочином проти ближніх, а значить – і проти Бога. І відповідати за ці злочини кожен винний буде перед Богом за Євангельським законом, а перед людьми – за законами держави”, – йдеться у заяві митрополита Павла.

Також додається, що у разі виявлення відвертого нехтування санітарними нормами клірики будуть можуть бути притягнуті до церковного суду.

Таким чином, білоруський підрозділ РПЦ чітко наслідує і дублює розпорядження Патріарха Кирила про відповідальність за недотримання вказівок, спрямованих на обмеження поширення коронавірусної інфекції.

З огляду на такий розвиток подій, слушним постає запитання: чому РПЦ в Україні (УПЦ МП) не видає аналогічне розпорядження по єпархіях в Україні? Вочевидь, ані митрополит Онуфрій Березовський, ані митрополит Антоній Паканич не вважають серйозним проступком порушення карантину, внаслідок якого можуть постраждати українці і збільшитись темп поширення вірусу, пише видання Духовний фронт України.

Comments are closed.