Вселенський Патріарх Варфоломій і лідери деяких інших релігійних меншин Туреччини звинувачуються у підтримці спроби державного перевороту з метою повалення президента Тайіпа Ердогана.

Про це йдеться в “розслідуванні”, опублікованому в спеціальному випуску проісламістського турецького журналу “Gerçek Hayat”, що належить медіа групі впливової проурядової газети “Yeni Safak”, повідомляє 11 травня Orthodox Times.

Патріарх Варфоломій, як стверджує журнал, нібито надавав допомогу Фетуллаху Ґюлену, який готував повалення проісламістського режиму Ердогана. На обкладинці журналу розміщені фотографії “основних змовників” і “спонсорів тероризму”, серед яких і Константинопольський Патріарх.

У зв’язку з публікацією статті Вселенський Патріархат видав особливу заяву, в якій говориться, що стаття містить помилкові звинувачення і може стати приводом для нових погромів і осквернення святинь. Всього два дні тому в Стамбулі вже мав місце підпал вірменської церкви, при цьому затриманий злочинець звинуватив вірменську громаду в поширенні коронавірусу.

Крім Патріарха Варфоломія, журнал звинувачує у підтримці держперевороту головного рабина Туреччини, колишнього вірменського Патріарха Константинопольського і покійного Папу Іоанна Павла II, передає Credo Press.

Comments are closed.