Ще один найстаріший насельник Троїце-Сергієвої лаври РПЦ МП – архімандрит Іліан (Племенюк) – помер від коронавірусної інфекції.

Про це 11 травня Credo.Press повідомили духовні чада о. Іліана. У середині дня цю інформацію підтвердила Московська патріархія.

На сайті Московської патріархії повідомляється, що на Світлій седмиці 2014 року Патріарх Кирило (Гундяєв) звів о. Іліана в сан архімандрита. Його біографія на офіційних церковних сайтах не опублiкована.

Коментуючи смерть о. Іліана від коронавірусу, його духовні чада звертають увагу на масовість зараження цією інфекцією кліриків і ченців РПЦ МП, але схильні поки пов’язувати її з “зовнішніми” причинами – в першу чергу, з “підступами ворогів Церкви”.

Раніше повідомлялося, що за період після 1 травня в Троїце-Сергієвій лаврі померли архімандрит Никодим, ігумен Ігнатій, ігумен Тихон, ієродиякон Калліст і архімандрит Лаврентій. Тільки двом з них офіційно поставлено діагноз “коронавірус”, хоча передбачається, що всі померлі були заражені їм, але деякі з них мали інші важкі захворювання, в тому числі онкологічні.

За даними на 1 травня, симптоми коронавирусной інфекції були виявлені у 150 з приблизно 170 насельників лаври, багато з них перебувають у вкрай важкому стані. У медпункті лаври персонал до останнього часу працював з коронавірусними хворими без засобів захисту, а це призводило до швидкого поширення вірусу.

Comments are closed.