Найстаріший ієрарх РПЦ МП, який займає свою кафедру від 1976 року, митрополит Чебоксарський і Чуваський Варнава Кедров госпіталізований з підозрою на коронавірус і поміщений в реанімацію.

Про це повідомляє 12 травня Credo.Press з посиланням на парафіян Введенського кафедрального собору Чебоксар.

Інформація поки не носить офіційного характеру – сайт Чуваської митрополії РПЦ МП нічого не повідомляє про стан здоров’я митрополита Варнава. Остання новина про звершення ним богослужіння датується на сайті 26 квітня.

Також повідомляється, що декілька днів тому 78-річний митрополит Берлінський і Німецький РПЦЗ МП Марк Арндт, який має репутацію головного двигуна процесу приєднання РПЦЗ до Московського Патріархату з боку Зарубіжної Церкви, госпіталізований з пневмонією до однієї з лікарень Мюнхена.

На парафіях Німецької єпархії і в монастирях РПЦЗ МП підноситься особлива молитва про “тяжко болящого митрополита Марка”.

Неофіційно Німецька єпархія РПЦЗ МП підтвердила, що “владика Марк з діагнозом “пневмонія” перебуває в лікарні”, проте офіційних повідомлень немає. Будь-які подробиці про стан його здоров’я та лікування не повідомляються. Відомо, що кілька місяців тому в результаті глаукоми митрополит Марк майже повністю втратив зір.

Мюнхенський кафедральний собор РПЦЗ МП, де служить митрополит Марк, на цей час відкритий тільки для приватної молитви. Після 4 травня парафіяни можуть відвідувати храм лише за попереднім записом та з суворим дотриманням санітарних правил. На підлозі храму нанесені спеціальні позначки, і кожному, хто прийшов до храму черговий вказує місце, на якому можна встати. Причастя відбувається також за попереднім записом запасними Дарами без використання лжиці. Дотики до ікон та інших святинь заборонені.

Comments are closed.