Кабінет міністрів Латвії підтримав пропозицію міністерства юстиції виділити з коштів фонду непередбачених витрат 236 400 євро на кризову допомогу служителям і працівникам церков. Вони отримають разову виплату в розмірі 300 євро.

Як зазначає 13 травня портал “Delfi”, люди, які працюють у релігійних організаціях та службовці в церквах, продовжують виконувати свої обов’язки. На допомогу “за вимушеним простоєм” вони претендувати не можуть, а їх доходи суттєво зменшилися, оскільки люди через пандемію не можуть відвідувати богослужіння, передає Credo Press.

Міністерство юстиції зауважило важливий внесок церков в збереження душевного і фізичного здоров’я населення. Церкви закликали парафіян залишатися вдома і в той же час надавали психологічну допомогу парафіянам, тому держава повинна надати служителям і працівникам релігійних організацій мінімальну підтримку.

Для отримання допомоги потрібно бути внесеним до складеного церквою списку осіб, за яких вносилися внески обов’язкового соціального страхування. При цьому дохід релігійної організації за березень або квітень 2020 року має бути мінімум на 30% менше, ніж її дохід за аналогічний період 2019 року.

Латвія вважається однією з найбідніших країн Євросоюзу – дохідна частина її річного бюджету за 2018 рік склала близько 10 млрд доларів, що більш ніж в 30 разів менше за відповідний показник річного бюджету РФ і більш ніж в 88 разів – Італії.

Comments are closed.