Митрополит Чорногорський і Приморський Сербського Патріархату Амфілохій заявив 15 травня сербським ЗМІ, що своїми діями влада Чорногорії провокує громадянську війну.

“Цей уряд продовжує окупаційні злочини від 1738 року”, – вигукнув митрополит Амфілохій у своїй проповіді перед будівлею суду громади Нікшич, де розглядається справа єпископа Іоанникія і священників Сербського патріархату, затриманих 12 травня за масове богослужіння в порушення правил карантину.

Читайте також: Чорногорський сценарій як застереження Україні – Олександр Коваленко

“Тоді вони зняли шкіру з живого єпископа Будви. Зараз продовжують поділ. Ось чому вони при владі в Чорногорії. Я сподіваюся, що це зрозуміють. Чим швидше, тим краще для них і для Чорногорії. Для народу. Тому, що, продовжуючи, вони провокують громадянську війну. Своїми діями готують громадянську війну”, – заявив керівник чорногорського відділення Сербської Церкви.

Затримання єпископа Іоанникія дало привід просербським силам вивести своїх прихильників на вулиці Подгориці, Беране, Нікшича та інших міст Чорногорії, де відбулися зіткнення з силами правопорядку. За попередніми даними, у відповідь влада підтягнула до столиці війська.

Comments are closed.