Російський опозиційний політик Олексій Навальний впевнений, що президент РФ реально боїться шамана Олександра Габишева, який 2019 року почав похід на Москву з Якутії, та готовий покінчити з ним шляхом каральної психіатрії – минулого тижня до будинку Габишева увірвались спецпризначенці, а самого шамана помістили до психлікарні під приводом відмови від тестування на коронавірус.

“Є Путін, який схиблений на усіляких астрологіях і взагалі езотериці, і він реально панічно боїться шамана. Зараз стало взагалі зрозуміло, що вони доколупалися до цього шамана. Вони його і на добу саджали, і кримінальну справу проти нього порушували. Ну просто якийсь чувак з Якутії, записує роліки, навколо нього такі ж дивні люди. Вони (російський істеблішмент, – ред.) їх реально бояться, тому що вірять у шаманів, як вони вірять у свої штуки… Вони всі ходять до астрологів, у них є спеціальні люди, які допомагають їм захищатися від негативного впливу”, – каже Навальний в одному зі своїх відео.

Політик додав, що цього шамана постійно саджають, щоб він не йшов на Москву і не бив у бубен, тому що “вони реально бояться цього бубна”.

“А коли вони бояться, ви подивіться, як вони діють. Відео, як вони штурмували [будинок Габишева]. Йдуть спецпризначенці і тягнуть щити. Ну хто такий шаман? Це мужик, 40 років, маленького зросту, кволий на вигляд, і з ним такі ж мужики сидять, пиячать, мабуть. І до них просто йде загін із щитами, щоб його арештувати. Якась дурна пародія на фільм “Зоряні війни”. Сільський будинок, собака гавкає і йдуть люди зі щитами. Це ж абсолютно беззаконня”, – каже Навальний, продемонструвавши відео зі штурмом будинку шамана.

Відомо, що Габишева затримали і відвезли до психлікарні після його відмови від тестування на коронавірус.

“Ми розуміємо, що його там просто доканають. Ми знаємо, як це працює. Велика кількість тексту на цю тему написана радянськими дисидентами. Просто тебе починають “лікувати” і ти перетворюєшся на овоч. Так влаштована та сама каральна психіатрія”, – зауважив Навальний.

Він додав, що влада вже не може просто запхати Габишева до в’язниці, оскільки багато людей знають про цього шамана.

“Мабуть треть Росії знає про таку смішну штуку, що Путін злякався шамана. І вони стежать за цією ситуацією. Тому посадити його наче й незручно, ось вони і вирішили залікувати його до смерті”, – сказав Навальний.

Comments are closed.